Selecteer een pagina

Welkom bij deze tweede module.
In deze module ga jij je eerste stappen zetten naar een doelgerichte oplossing voor jouw angstprobleem.

 

 

Lees hieronder nog eens de informatie door.

 

Wanneer we aan een probleem willen werken en graag verandering zien optreden, is het natuurlijk wel onmisbaar om een vertrekpunt weer te geven. Wat is jouw probleem? Waarom is dit voor jou een probleem? Waar en wanneer heb je er last van? Hoe vaak heb je hier last van? Kortom; we moeten eerst alle ins en outs van jouw angst duidelijk krijgen en dit gaan we doen door een heldere probleembeschrijving te maken.

Vervolgens gaan we dit probleem veranderen in een uitdaging. Ik weet het, het klinkt heel cliché, maar wie problemen kan zien als uitdagingen is al een heel stuk op weg naar het vinden van een oplossing.

Vanuit deze uitdaging stellen we nog een aantal concrete doelen op. Deze concrete doelen zijn nodig om je uitdaging te kunnen opsplitsen in kleinere aparte items waar we aan willen werken. Deze doelen geven ons richting en focus. Door de juiste doelen te stellen zul je merken dat je motivatie om deze te behalen ook wordt vergroot.

Als laatste stap in deze module ga je in kaart brengen wat nu de voor- en nadelen zijn van je probleem wel of niet aanpakken. Je kunt dit zien als een soort motivatiecheck. En misschien kun je zelfs je motivatie nog even een boost geven hiermee!

 

Veel succes met deze module!