Selecteer een pagina

Welkom bij de start van jouw training. In deze video leg ik je uit hoe deze training werkt en wat je er dus van kunt verwachten.
Ik leg uit hoe je deze training het beste kunt volgen en waarom juist deze training jou zo goed kan gaan helpen in het succesvol aanpakken van jouw angstprobleem.

 

 

Bekijk hier de tijdplanning van de training in een pdf-bestand. (misschien handig om uit te printen en in je trainingsmap toe te voegen.)
tijdsplanning-training.pdf

 

Lees hieronder nog eens de informatie door.

Deze training bestaat uit 6 modules. Elke module, te beginnen met de Educatie, kun je zien als een stap in de richting van het loskomen van jouw hardnekkig angstprobleem. Deze modules zijn gebaseerd op de tools en technieken die ik al ruim 12 jaar met veel plezier inzet in mijn werk als gedragstherapeute.

Voor elke module staat een bepaald tijdsbestek. Het is belangrijk dat je dit tijdsbestek enigszins respecteert. De volledige training bestrijkt een tijdsbestek van 12 weken. Deze periode is nodig om jezelf te trainen in een aantal belangrijke zaken en is dus enorm van belang voor jouw proces.

Tijdens deze 12 weken krijg je allerlei informatie en tools aangereikt om zelfstandig je probleem aan te kunnen pakken. Het is een actiegerichte training. Het is belangrijk dat je gemotiveerd bent om je probleem aan te pakken en dat je er mee aan de slag wilt gaan.
“Doe je wat je tot nu toe doet, krijg je wat je tot nu toe krijgt” zeggen ze wel eens. We gaan dus vooral leren om anders te doen.

Ik heb deze training vormgegeven vanuit een drietal pijlers:

  • principes van de cognitieve gedragstherapie
  • principes vanuit de mindfulness
  • mijn eigen expertise en ervaring

 

Ik ga je uitleggen waarom ik deze training heb ontwikkeld vanuit deze drie pijlers en waarom deze voor jou zo goed gaan werken.

Nog altijd is de cognitieve gedragstherapie de meest aangewezen methode om angstproblematiek aan te kunnen pakken. Het ontstaan en/of in stand houden van een angststoornis is namelijk terug te vinden in bepaalde denkpatronen die mensen in de loop van de tijd voor zichzelf hebben ontwikkeld. Met behulp van CGT word je aangespoord om jezelf van deze ‘vastgeroeste’ denkpatronen bewust te worden en ze te leren veranderen.
CGT is een actie-gerichte methode en veel minder een praattherapie. Je kunt wel blijven praten over je angsten, maar daar gaan ze nog niet zomaar van weg. We moeten ze effectief zelf weg DOEN.

In de praktijk koppel ik daar heel graag een aantal mindfulness technieken aan. Mindfulness heeft enorm veel raakvlakken met de CTG, echter stamt ook af van een boeddhistische meditatietechniek die al ruim 2500 jaar bestaat.
Mindfulness helpt je om meer stil te staan in het moment (in plaats van in gedachten bij zaken uit het verleden te blijven hangen of juist te anticiperen op dingen die in de toekomst kunnen gebeuren). Het helpt je om opgehoopte stress en spanning los te laten en geeft ruimte voor ontspanning. Hoe meer je mindfulness toepast in je leven, hoe meer je bij je echte ‘ik’ uitkomt. Hoe beter jij jezelf kent, hoe meer je ook zult doen wat goed voelt voor jou.

Vanuit mijn eigen ervaringen en expertise die ik heb opgebouwd als gedragstherapeute in het werken rond angst, heb ik een training willen ontwikkelen waarin ik alle aspecten aan bod laat komen waarvan ik in de praktijk voortdurend opnieuw bewezen zie dat het ECHT werkt. Zaken die we telkens heel succesvol toepassen waarmee cliënten weer terug grip op hun leven krijgen. En dit wil ik natuurlijk ook voor jou.

 

Deze training die je gaat volgen biedt jou een totaalpakket om zelfstandig je probleem aan te pakken. Het enige dat jij nodig hebt is een degelijke dosis MOTIVATIE! Wil jij echt van je probleem af? Ben je bereid om hier tijd in de investeren en mee bezig te zijn? Ik vermoed het wel, anders had je deze training niet aangeschaft.

Kies dus voor commitment en ga ervoor! Dan weet ik zeker dat we er samen gaan komen!